Tarieven live therapie

Vergoeding?

Individuele- en groepstherapie wordt door de zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoedt bij een aanvullend pakket en in enkele gevallen wordt gestalttherapie niet vergoed. Relatietherapie wordt in de regel niet vergoedt, maar er zijn verzekeraars die het wel doen.

Wanneer de werkgever de therapie of supervisie bekostigd gelden andere tarieven. Sessieduur kan uitlopen tot 5 kwartier wanneer dat nodig is voor een goede afronding.

Voor mensen met een uitkering geldt een ander tarief. Meer daarover en over de vergoedingen vind je hier.

Informatie zorgverzekering

Individuele- en groepstherapie wordt door de zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoedt bij een aanvullend pakket en in enkele gevallen wordt gestalttherapie niet vergoed. Relatietherapie wordt in de regel niet vergoed, maar er zijn verzekeraars die het wel doen.

Mocht je navraag bij je verzekering willen doen over vergoedingen, dan is het belangrijk te vermelden dat ik Gestalttherapeut ben en lid van de beroepsvereniging NVAGT en de RBCZ. De praktijk staat bekend onder de naam Anazoë, met als ingeschreven praktijkadres: ’t magesijn 93 te Klundert. Mijn persoonlijke AGB-code is 90-049856 en de AGB-code van mijn praktijk is 900-58243. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van de kosten van gestalttherapie wanneer u een aanvullende verzekering hebt.
Hier vind je nadere gegevens per  verzekering: http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/gestalttherapie

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NVAGT, EAGT en RBCZ

Verhindering ?

Bij verhindering laat je dit uiterlijk 48 uur voor de afgesproken sessie aan de therapeut weten (liefst per email/whatsapp). Wenselijker is wanneer de sessie zo spoedig mogelijk wordt afgezegd zodat vervanging makkelijker te regelen is.

Bij niet tijdige afmelding mag de therapeut de gereserveerde tijd bij de cliënt in rekening brengen. Hiervoor wordt €75 in rekening gebracht.

Wanneer je de afspraak vergeet wordt dit helaas ook in rekening gebracht. Slechts bij overmacht (ziekte, overlijden of nood) worden de kosten niet in rekening gebracht. 

​Voor mensen met een uitkering geldt een ander tarief. Lees er hier meer over.

Wat anderen zeggen over verschillende therapieën

|

Sinds enige tijd hebben mijn man en ik relatietherapie bij Anazoë. Aangezien wij er samen niet meer uit kwamen leek relatietherapie een logische stap, maar toch heeft enige tijd geduurd voordat we daadwerkelijk een afspraak hadden gemaakt.

Natuurlijk zijn ook wij gaan zoeken naar de mogelijkheden en naar verschillende therapeuten. Wat een geluk dat wij in een keer bij Lydia terecht kwamen…..

Vanaf het eerste ‘moeilijke’ moment voelde het contact met Lydia goed!

Ze is een ontzettend warme en lieve vrouw die haar vak verstaat!
Als vanzelfsprekend volgde na de intake de eerste afspraak.
De afspraken zijn niet altijd makkelijk (veel emotie) maar Lydia begeleidt hierin zo professioneel maar ook als gewoon mens zodat er ruimte is voor een lach en een traan. Wat heel fijn is dat Lydia soms alleen maar stuurt…. of soms net even iets in een betere context kan overbrengen als we er zelf even niet uitkomen/ vast lopen in het gesprek. Ook het verslag wat ze maakt is heel prettig om lezen en kan ook weer een aanleiding zijn voor een gesprek thuis. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij deze therapie bij haar mogen volgen en zouden haar zeker aanraden aan een ieder die dat nodig heeft. De gesprekken geven verbinding en die verbinding is de sleutel om verder te gaan!

Nicoline en Aaron

|

Het heeft een tijd geduurd voordat ik het aandurfde om in therapie te gaan. Ik vond het erg spannend en moeilijk om over mezelf te gaan praten. Al met al heb ik er denk ik 2 jaar erover nagedacht. 

Bij het zoeken naar een voor mij geschikte therapie liep ik online tegen de praktijk van Lydia “Anazoë” aan. Zij sloot goed aan bij mijn hulpvraag, doordat ze vrouw is, christen, en extra aangaf binnen specifieke hulpvragen die ik had, gekwalificeerd te zijn. In mijn geval was dat verslaving en depressie.

Vanaf het eerste gesprek heb ik me heel veilig gevoeld bij Lydia.

Ze doorzag heel goed waar mijn problemen lagen, vaak voordat ik het zelf doorhad. 

Dit was een constante factor. Met de tijd kregen we het hierdoor over de steeds dieper liggende oorzaken van mijn problemen. Op een rustige, veilige manier. 

Ze richtte me op zaken die van belang waren, wanneer ik zelf wat afdwaalde door de beslommeringen van alledag, waardoor ik gericht en actief bezig bleef met de diepere oorzaken, het verwerken daarvan en waardoor ik ook steeds meer hoop kreeg op een blijvende verbetering van mijn leven.

En zo heeft het ook gewerkt en zo ervaar ik dit nog steeds.

Martiene