Individuele therapie

Vrijheid in jezelf - verbinding met de ander

Je zoekt hulp, want je ervaart disbalans in je gevoelsleven en in je relaties. Dit kan je ervaren temidden of ten gevolge van depressie, neerslachtigheid, angsten, perfectionisme, burn-out of overspannenheid, verslaving, hooggevoeligheid, trauma’s of onveilige herinneringen  

Wat ook de bron is van jouw moeilijkheden:

Je wil rust gaan ervaren in je gevoelsleven en je wil je meer werkelijk kunnen verbinden met de ander. Graag help ik jou daarbij.

De sessies

Binnen een veilige sfeer waarin ik als persoon transparant, persoonlijk en invoelend op je zal reageren in wat ik zie en opdoe aan je, zal je je uitgenodigd voelen meer te laten zien van wat er in je leeft. Mijn focus ligt erop om jou steeds meer in contact te brengen met jezelf, je pijn en je daaraan gekoppelde behoeften. Door ons persoonlijke contact en mijn zorgvuldige confrontatie zal ik je helpen meer in contact te komen met je emoties en je daar helpen rust in te krijgen. 

Ook is het mijn verlangen jouw netwerk te betrekken in jouw persoonlijke traject. Zij staan als het goed is het dichtste bij je en graag help ik je om je beter te leren verbinden met hen temidden van al je moeilijkheden. 

Tijdens ons gesprek kunnen we gebruik maken van ontspanningsoefeningen, (familie)opstellingen, rollenspellen of visualisaties.

Voel je uitgenodigd! Op deze moeilijke weg sta ik graag naast je..

” We moeten het aandurven om onze gebrokenheid te accepteren, ermee vertrouwd te raken, vriendschap te sluiten met deze ‘vijand’, ermee op weg te gaan. “

– Henri Nouwen – 

Wat anderen zeggen over de individuele therapie

|

Tijdens mijn intakgesprek bij Lydia wist ik al direct zeker dat zij de persoon was die mij zou kunnen helpen. 

Heel eng, want hoe sterk ik ook wilde overkomen, Lydia keek dwars door me heen. 

Ze zag de echte Kayleigh en heeft er tijdens onze gesprekken in geïnvesteerd om mij deze Kayleigh ook te laten leren kennen. 

Lydia heeft me bewust gemaakt van de patronen die ik sinds mijn kindertijd heb ontwikkeld. Ze leerde me ook welke patronen ik los mocht laten, omdat deze mij niet hielpen om mentaal gezond te worden. 

Lydia is een warm en bijzonder persoon. Ze geeft mij echt het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. Samen hebben we ontdekt wie ik ben en waar ik behoefte aan heb in het leven. Iets wat ik totaal niet wist, voordat ik bij haar kwam. 

Het resultaat is dat ik nu een totaal ander leven heb, waarbij ik veel meer luister naar mijn eigen onderbuikgevoel en behoeften. Hierdoor heb ik meer rust en geniet ik meer van het leven. 

Mensen in mijn omgeving die een laag zelfbeeld hebben, onverwerkt verdriet of steeds over hun eigen grenzen gaan, zou ik zeker adviseren om contact op te nemen met Lydia.

Kayleigh

 

|

De gesprekken heb ik als positief en fijn ervaren. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Lydia en dat is voor mij heel belangrijk. Ook voelde ik me vrij om aan te geven wat ik wel en niet wilde. Ik heb geleerd positiever in het leven te staan en minder beren op de weg te zien. Ook ben ik in gaan zien dat ik goed ben zoals ik ben en niet hoef te veranderen.

Deze therapie met Lydia zou ik aanbevelen aan mensen die de hoop in de hulpverlening zijn verloren maar toch nog hulp zoeken. Lydia ziet je als mens in plaats van cliënt, op een professionele manier. 

Susanne

|

Het heeft een tijd geduurd voordat ik het aandurfde om in therapie te gaan. Ik vond het erg spannend en moeilijk om over mezelf te gaan praten. Al met al heb ik er denk ik 2 jaar erover nagedacht. 

Bij het zoeken naar een voor mij geschikte therapie liep ik online tegen de praktijk van Lydia “Anazoë” aan. Zij sloot goed aan bij mijn hulpvraag, doordat ze vrouw is, christen, en extra aangaf binnen specifieke hulpvragen die ik had, gekwalificeerd te zijn. In mijn geval was dat verslaving en depressie.

Vanaf het eerste gesprek heb ik me heel veilig gevoeld bij Lydia.

Ze doorzag heel goed waar mijn problemen lagen, vaak voordat ik het zelf doorhad. 

Dit was een constante factor. Met de tijd kregen we het hierdoor over de steeds dieper liggende oorzaken van mijn problemen. Op een rustige, veilige manier. 

Ze richtte me op zaken die van belang waren, wanneer ik zelf wat afdwaalde door de beslommeringen van alledag, waardoor ik gericht en actief bezig bleef met de diepere oorzaken, het verwerken daarvan en waardoor ik ook steeds meer hoop kreeg op een blijvende verbetering van mijn leven.

En zo heeft het ook gewerkt en zo ervaar ik dit nog steeds.

Martiene 

|

Ik heb al een lange tijd individuele gesprekken met Lydia, dit mede doordat ik langdurig lichamelijk ziek ben. Lydia helpt mij o.a om bij mijn gevoelens stil te staan en bij het omgaan rondom mijn ziekte. Ze doet dat op een hele prettige en liefdevolle manier. Ze oordeelt niet, ze heeft als talent om iemand heel snel aan te voelen, en tot de kern te komen. Je bent geen nummer bij Lydia maar ze probeert altijd in zielscontact met mensen te komen. Voor mij persoonlijk is het ook fijn dat ze christen is. Bij Lydia vindt je een betrouwbare, veilige plaats om te komen met je trauma’s en je zult met haar hulp stap voor stap de muurtjes neerhalen. Ik zou iedereen die worstelt met zichzelf of in een relatie adviseren naar Lydia te gaan. Mijn dankbaarheid naar Lydia is niet te omschrijven in woorden!

Arjo 

Share This