Individuele therapie

Vrijheid in jezelf - verbinding met de ander

Je zoekt hulp, want je ervaart disbalans in je gevoelsleven en in je relaties. Dit kan je ervaren temidden of ten gevolge van depressie, neerslachtigheid, angsten, perfectionisme, burn-out of overspannenheid, verslaving, hooggevoeligheid, trauma’s of onveilige herinneringen 

Wat ook de bron is van jouw moeilijkheden:

Je wil rust gaan ervaren in je gevoelsleven en je wil je meer werkelijk kunnen verbinden met de ander. Graag help ik jou daarbij.

De sessies

Binnen een veilige sfeer waarin ik als persoon transparant, persoonlijk en invoelend op je zal reageren in wat ik zie en opdoe aan je, zal je je uitgenodigd voelen meer te laten zien van wat er in je leeft. Mijn focus ligt erop om jou steeds meer in contact te brengen met jezelf, je pijn en je daaraan gekoppelde behoeften. Door ons persoonlijke contact en mijn zorgvuldige confrontatie zal ik je helpen meer in contact te komen met je emoties en je daar helpen rust in te krijgen. 

Ook is het mijn verlangen jouw netwerk te betrekken in jouw persoonlijke traject. Zij staan als het goed is het dichtste bij je en graag help ik je om je beter te leren verbinden met hen temidden van al je moeilijkheden. 

Tijdens ons gesprek kunnen we gebruik maken van ontspanningsoefeningen, (familie)opstellingen, rollenspellen of visualisaties.

Voel je uitgenodigd! Op deze moeilijke weg sta ik graag naast je..

” We moeten het aandurven om onze gebrokenheid te accepteren, ermee vertrouwd te raken, vriendschap te sluiten met deze ‘vijand’, ermee op weg te gaan. “

– Henri Nouwen –

Wat anderen zeggen over de individuele therapie

|

Tijdens mijn intakgesprek bij Lydia wist ik al direct zeker dat zij de persoon was die mij zou kunnen helpen. 

Heel eng, want hoe sterk ik ook wilde overkomen, Lydia keek dwars door me heen. 

Ze zag de echte Kayleigh en heeft er tijdens onze gesprekken in geïnvesteerd om mij deze Kayleigh ook te laten leren kennen. 

Lydia heeft me bewust gemaakt van de patronen die ik sinds mijn kindertijd heb ontwikkeld. Ze leerde me ook welke patronen ik los mocht laten, omdat deze mij niet hielpen om mentaal gezond te worden. 

Lydia is een warm en bijzonder persoon. Ze geeft mij echt het gevoel dat ik mag zijn wie ik ben. Samen hebben we ontdekt wie ik ben en waar ik behoefte aan heb in het leven. Iets wat ik totaal niet wist, voordat ik bij haar kwam. 

Het resultaat is dat ik nu een totaal ander leven heb, waarbij ik veel meer luister naar mijn eigen onderbuikgevoel en behoeften. Hierdoor heb ik meer rust en geniet ik meer van het leven. 

Mensen in mijn omgeving die een laag zelfbeeld hebben, onverwerkt verdriet of steeds over hun eigen grenzen gaan, zou ik zeker adviseren om contact op te nemen met Lydia.

Kayleigh

 

|

De gesprekken heb ik als positief en fijn ervaren. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Lydia en dat is voor mij heel belangrijk. Ook voelde ik me vrij om aan te geven wat ik wel en niet wilde. Ik heb geleerd positiever in het leven te staan en minder beren op de weg te zien. Ook ben ik in gaan zien dat ik goed ben zoals ik ben en niet hoef te veranderen.

Deze therapie met Lydia zou ik aanbevelen aan mensen die de hoop in de hulpverlening zijn verloren maar toch nog hulp zoeken. Lydia ziet je als mens in plaats van cliënt, op een professionele manier. 

Susanne

|

Het heeft een tijd geduurd voordat ik het aandurfde om in therapie te gaan. Ik vond het erg spannend en moeilijk om over mezelf te gaan praten. Al met al heb ik er denk ik 2 jaar erover nagedacht. 

Bij het zoeken naar een voor mij geschikte therapie liep ik online tegen de praktijk van Lydia “Anazoë” aan. Zij sloot goed aan bij mijn hulpvraag, doordat ze vrouw is, christen, en extra aangaf binnen specifieke hulpvragen die ik had, gekwalificeerd te zijn. In mijn geval was dat verslaving en depressie.

Vanaf het eerste gesprek heb ik me heel veilig gevoeld bij Lydia.

Ze doorzag heel goed waar mijn problemen lagen, vaak voordat ik het zelf doorhad. 

Dit was een constante factor. Met de tijd kregen we het hierdoor over de steeds dieper liggende oorzaken van mijn problemen. Op een rustige, veilige manier. 

Ze richtte me op zaken die van belang waren, wanneer ik zelf wat afdwaalde door de beslommeringen van alledag, waardoor ik gericht en actief bezig bleef met de diepere oorzaken, het verwerken daarvan en waardoor ik ook steeds meer hoop kreeg op een blijvende verbetering van mijn leven.

En zo heeft het ook gewerkt en zo ervaar ik dit nog steeds.

Martiene 

|

Ik heb al een lange tijd individuele gesprekken met Lydia, dit mede doordat ik langdurig lichamelijk ziek ben. Lydia helpt mij o.a om bij mijn gevoelens stil te staan en bij het omgaan rondom mijn ziekte. Ze doet dat op een hele prettige en liefdevolle manier. Ze oordeelt niet, ze heeft als talent om iemand heel snel aan te voelen, en tot de kern te komen. Je bent geen nummer bij Lydia maar ze probeert altijd in zielscontact met mensen te komen. Voor mij persoonlijk is het ook fijn dat ze christen is. Bij Lydia vindt je een betrouwbare, veilige plaats om te komen met je trauma’s en je zult met haar hulp stap voor stap de muurtjes neerhalen. Ik zou iedereen die worstelt met zichzelf of in een relatie adviseren naar Lydia te gaan. Mijn dankbaarheid naar Lydia is niet te omschrijven in woorden!

Arjo 

Relatie therapie

Je partner zou de persoon moeten zijn die het dichtste bij je staat

Je partner zou de persoon moeten zijn die het dichtste bij je staat.. Wanneer de relatie helemaal niet zo verbindend is, kan je veel pijn en tekort ervaren. Er kunnen veel zaken misgegaan zijn in de relatie zoals vreemdgaan, een pornoverslaving, contactloosheid, agressie,… Deze pijnlijke zaken kunnen zoveel teweeg hebben gebracht dat jullie niet meer weten hoe verder te gaan.

Gezins therapie

Waar zit nu echt de kern van het probleem?

Moeilijk gedrag bij kinderen komt nooit zomaar uit de lucht vallen en is vaak een compensatie voor wat er op een ander vlak misgaat. In plaats van alle aandacht op het ene kind te richten, zal ik met jullie kijken naar wat er gebeurt binnen het gezinssysteem en hoe alle leden op elkaar reageren. Dan zal duidelijk worden waar de kern van het probleem zit zodat jullie deze als gezin kunnen aanpakken.

Het kan ook zijn dat ik (eerst) een traject met jullie als partners zal aangaan om mogelijke knelpunten in de relatie eerst weer op de rit te krijgen.

Graag help ik jullie als partners en als gezin weer in balans te komen met elkaar en gezonde posities ten opzichte van elkaar in te nemen.

Wat doen we tijdens ons gesprek?

In mijn werk als relatietherapeut heb ik mogen ontdekken hoe snel, effectief en helend relatiegesprekken zijn. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: jullie worden je beiden bewust van waar het misgaat in de relatie, maar ook van wat jullie persoonlijke aandeel daarin is.

Dit alles vindt plaats binnen een veilige sfeer van acceptatie waarbij ik jullie zal helpen het oordeel naar elkaar om te zetten naar het weergeven van jullie behoeftes, verlangens en het delen van pijn. Daarbij coach ik jullie in de manier waarop jullie op elkaar reageren.

  Wat anderen zeggen over de relatie- en gezinstherapie

  |

  Sinds enige tijd hebben mijn man en ik relatietherapie bij Anazoë. Aangezien wij er samen niet meer uit kwamen leek relatietherapie een logische stap, maar toch heeft enige tijd geduurd voordat we daadwerkelijk een afspraak hadden gemaakt.

  Natuurlijk zijn ook wij gaan zoeken naar de mogelijkheden en naar verschillende therapeuten. Wat een geluk dat wij in een keer bij Lydia terecht kwamen…..

  Vanaf het eerste ‘moeilijke’ moment voelde het contact met Lydia goed!

  Ze is een ontzettend warme en lieve vrouw die haar vak verstaat!
  Als vanzelfsprekend volgde na de intake de eerste afspraak.
  De afspraken zijn niet altijd makkelijk (veel emotie) maar Lydia begeleidt hierin zo professioneel maar ook als gewoon mens zodat er ruimte is voor een lach en een traan. Wat heel fijn is dat Lydia soms alleen maar stuurt…. of soms net even iets in een betere context kan overbrengen als we er zelf even niet uitkomen/ vast lopen in het gesprek. Ook het verslag wat ze maakt is heel prettig om te lezen en kan ook weer een aanleiding zijn voor een gesprek thuis. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij deze therapie bij haar mogen volgen en zouden haar zeker aanraden aan een ieder die dat nodig heeft. De gesprekken geven verbinding en die verbinding is de sleutel om verder te gaan!

  Nicoline en Aaron

  |

  De gesprekken bij Lydia/Anazoë heb ik als heel prettig ervaren. In een open, vertrouwde sfeer is er aandacht en ruimte om je zieleroerselen te delen. Wat ik als heel positief heb ervaren is dat alles er mag ‘zijn’ zonder oordeel.

  Door te delen wat er diep van binnen leeft (wat voor mij confronterend was en moeilijk om bij te komen) krijgt het ‘adem’ en kon ik de dingen aanpakken die de kern waren van waar ik mee zat. Ook de relatietherapie die volgde op de individuele therapie had de ruimte om de onderwerpen te bespreken die samen niet lukten. Soms confronterend, maar altijd met respect en zonder oordeel. Dat heeft gemaakt dat er meer duidelijkheid kwam over waar bepaald gedrag vandaan kwam en daarmee meer begrip naar elkaar toe als partners. Lydia durft ook stiltes te laten vallen. De stiltes laten vallen is aan één kant super confronterend, aan de andere kant geeft het gelegenheid om eigen woorden te vinden voor dingen die dieper verborgen liggen. Op deze manier is het gesprek niet gericht op het behalen van een bepaald resultaat, maar is wat er uit de stiltes voortkomt het resultaat. Soms rauw, maar ook verlichtend en leidt tot inzichten die al in jezelf zitten.

  We grijpen nog regelmatig terug naar wat we besproken en geleerd hebben bij Lydia.

  Mirjam

  |

  Toen wij hadden besloten dat wij hulp nodig hadden in onze relatie, was de vraag wie daarvoor te benaderen. Wij hadden eerdere vervelende ervaringen binnen het traject van de GGZ, en hadden nu behoefte aan iemand die luistert, begrijpt en meedenkt.

  Wij vonden Lydia via het internet. Haar omschrijving en erkenning van het begrip hooggevoelig sprak mij aan. In eerste instantie ging ik alleen, maar na enkele sessies ging mijn vrouw ook. Eerst apart, om los van mij haar ervaring te hebben, maar daarna zijn we ook samen gegaan.

  We zitten – net zoals iedereen – met onze eigen ervaringen en gevoelens in een relatie. Lydia heeft ons geholpen om naar onszelf te kijken, en daarmee begrip te krijgen voor de ander. Nu, na anderhalf jaar contact met Lydia, kunnen we zeggen dat onze relatie beter is dan ooit daarvoor. We zijn nu in staat om elkaar te zien vanuit het begrip voor die gevoelens van de ander. We kunnen elkaar beter ‘lezen’. En daarmee hebben wij in elkaar gevonden wat wij natuurlijk al veel eerder hadden moeten zijn voor elkaar: een maatje op onze eigen levensweg.

  Lydia heeft ons in die weg begeleid, gewezen op het goede dat wij niet zelf zagen, gewaarschuwd voor de consequentie van ons blind zijn voor de ander. En dat steeds met een onbegrensd geduld en positiviteit.

  Lydia bedankt daarvoor.

  Antonius

  |

  In onze relatie ervaarden we al langere tijd spanning en frustraties, waardoor we na wat wikken en wegen toch de stap naar een relatietherapeut hebben gezet. Zo kwamen wij bij Lydia terecht. Alhoewel wij in eerste instantie een beetje nerveus en skeptisch waren, stelde Lydia ons direct op ons gemak. Ze is ervaren, kundig en weet binnen no-time de vinger op de zere plek te leggen. Ze gaf ons beiden concrete handvatten om mee aan de slag te kunnen. Wij vonden Lydia erg prettig in haar communicatie! Al met al hebben onze sessies met Lydia erg geholpen. We weten nu communicatieproblemen tussen ons te herkennen en daarmee om te gaan en voelen we ons weer een stuk hechter. Er rust soms nog een taboe op relatietherapie, maar dat is onterecht. Je relatie hoeft echt niet op springen te staan om baat te hebben bij gesprekken met een relatietherapeut. Het is heel zinvol en kan helpen om de ruis in de relatie te verminderen en weer te focussen op wat belangrijk is: jullie. 

  Rebecca