Relatie therapie

Je partner zou de persoon moeten zijn die het dichtste bij je staat

Je partner zou de persoon moeten zijn die het dichtste bij je staat.. Wanneer de relatie helemaal niet zo verbindend is, kan je veel pijn en tekort ervaren. Er kunnen veel zaken misgegaan zijn in de relatie zoals vreemdgaan, een pornoverslaving, contactloosheid, agressie,… Deze pijnlijke zaken kunnen zoveel teweeg hebben gebracht dat jullie niet meer weten hoe verder te gaan.

Gezins therapie

Waar zit nu echt de kern van het probleem?

Moeilijk gedrag bij kinderen komt nooit zomaar uit de lucht vallen en is vaak een compensatie voor wat er op een ander vlak misgaat. In plaats van alle aandacht op het ene kind te richten, zal ik met jullie kijken naar wat er gebeurt binnen het gezinssysteem en hoe alle leden op elkaar reageren. Dan zal duidelijk worden waar de kern van het probleem zit zodat jullie deze als gezin kunnen aanpakken.

Het kan ook zijn dat ik (eerst) een traject met jullie als partners zal aangaan om mogelijke knelpunten in de relatie eerst weer op de rit te krijgen.

Graag help ik jullie als partners en als gezin weer in balans te komen met elkaar en gezonde posities ten opzichte van elkaar in te nemen.

Wat doen we tijdens ons gesprek

In mijn werk als relatietherapeut heb ik mogen ontdekken hoe snel, effectief en helend relatiegesprekken zijn. Daarbij snijdt het mes aan twee kanten: jullie worden je beiden bewust van waar het misgaat in de relatie, maar ook van wat jullie persoonlijke aandeel daarin is.

Dit alles vindt plaats binnen een veilige sfeer van acceptatie waarbij ik jullie zal helpen het oordeel naar elkaar om te zetten naar het weergeven van jullie behoeftes, verlangens en het delen van pijn. Daarbij coach ik jullie in de manier waarop jullie op elkaar reageren.

Wat anderen zeggen over de relatie- en gezinstherapie

|

Sinds enige tijd hebben mijn man en ik relatietherapie bij Anazoë. Aangezien wij er samen niet meer uit kwamen leek relatietherapie een logische stap, maar toch heeft enige tijd geduurd voordat we daadwerkelijk een afspraak hadden gemaakt.

Natuurlijk zijn ook wij gaan zoeken naar de mogelijkheden en naar verschillende therapeuten. Wat een geluk dat wij in een keer bij Lydia terecht kwamen…..

Vanaf het eerste ‘moeilijke’ moment voelde het contact met Lydia goed!

Ze is een ontzettend warme en lieve vrouw die haar vak verstaat!
Als vanzelfsprekend volgde na de intake de eerste afspraak.
De afspraken zijn niet altijd makkelijk (veel emotie) maar Lydia begeleidt hierin zo professioneel maar ook als gewoon mens zodat er ruimte is voor een lach en een traan. Wat heel fijn is dat Lydia soms alleen maar stuurt…. of soms net even iets in een betere context kan overbrengen als we er zelf even niet uitkomen/ vast lopen in het gesprek. Ook het verslag wat ze maakt is heel prettig om te lezen en kan ook weer een aanleiding zijn voor een gesprek thuis. Wij zijn ontzettend dankbaar dat wij deze therapie bij haar mogen volgen en zouden haar zeker aanraden aan een ieder die dat nodig heeft. De gesprekken geven verbinding en die verbinding is de sleutel om verder te gaan!

Nicoline en Aaron

|

De gesprekken bij Lydia/Anazoë heb ik als heel prettig ervaren. In een open, vertrouwde sfeer is er aandacht en ruimte om je zieleroerselen te delen. Wat ik als heel positief heb ervaren is dat alles er mag ‘zijn’ zonder oordeel.

Door te delen wat er diep van binnen leeft (wat voor mij confronterend was en moeilijk om bij te komen) krijgt het ‘adem’ en kon ik de dingen aanpakken die de kern waren van waar ik mee zat. Ook de relatietherapie die volgde op de individuele therapie had de ruimte om de onderwerpen te bespreken die samen niet lukten. Soms confronterend, maar altijd met respect en zonder oordeel. Dat heeft gemaakt dat er meer duidelijkheid kwam over waar bepaald gedrag vandaan kwam en daarmee meer begrip naar elkaar toe als partners. Lydia durft ook stiltes te laten vallen. De stiltes laten vallen is aan één kant super confronterend, aan de andere kant geeft het gelegenheid om eigen woorden te vinden voor dingen die dieper verborgen liggen. Op deze manier is het gesprek niet gericht op het behalen van een bepaald resultaat, maar is wat er uit de stiltes voortkomt het resultaat. Soms rauw, maar ook verlichtend en leidt tot inzichten die al in jezelf zitten.

We grijpen nog regelmatig terug naar wat we besproken en geleerd hebben bij Lydia.

Mirjam

|

Toen wij hadden besloten dat wij hulp nodig hadden in onze relatie, was de vraag wie daarvoor te benaderen. Wij hadden eerdere vervelende ervaringen binnen het traject van de GGZ, en hadden nu behoefte aan iemand die luistert, begrijpt en meedenkt.

Wij vonden Lydia via het internet. Haar omschrijving en erkenning van het begrip hooggevoelig sprak mij aan. In eerste instantie ging ik alleen, maar na enkele sessies ging mijn vrouw ook. Eerst apart, om los van mij haar ervaring te hebben, maar daarna zijn we ook samen gegaan.

We zitten – net zoals iedereen – met onze eigen ervaringen en gevoelens in een relatie. Lydia heeft ons geholpen om naar onszelf te kijken, en daarmee begrip te krijgen voor de ander. Nu, na anderhalf jaar contact met Lydia, kunnen we zeggen dat onze relatie beter is dan ooit daarvoor. We zijn nu in staat om elkaar te zien vanuit het begrip voor die gevoelens van de ander. We kunnen elkaar beter ‘lezen’. En daarmee hebben wij in elkaar gevonden wat wij natuurlijk al veel eerder hadden moeten zijn voor elkaar: een maatje op onze eigen levensweg.

Lydia heeft ons in die weg begeleid, gewezen op het goede dat wij niet zelf zagen, gewaarschuwd voor de consequentie van ons blind zijn voor de ander. En dat steeds met een onbegrensd geduld en positiviteit.

Lydia bedankt daarvoor.

Antonius