Hallo, ik ben Lydia

Je bent aan het overleven en weet je geen raad met je gevoelens. Misschien ervaar je onrust, voel je je erg prikkelbaar of ben je  neerslachtig. Je maakt een heftige periode door. 

Weet dat ik het écht een voorrecht vind dat ik deze weg met jou een stukje mag gaan oplopen. Echt gaaf om met jou mijn kennis en ervaring te delen en ik hoop dat je zal ervaren dat ik dit doe vanuit mijn liefde voor jou en jouw situatie.

Graag stel ik mezelf dan ook voor aan jou door deze vier vragen te beantwoorden:  

 • Wie help ik en met wat help ik jou?
 • Waarom wil ik jou zo graag helpen?
 • Waarom ben ik de juiste persoon om jou te helpen?
 • Waar wil ik met jou naar toe?

Wie help ik en met wat help ik jou?

Ik heb jarenlange ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen die in hun dagelijkse leven onbalans ervaren. Ze lopen hier in relatie met zichzelf en met anderen tegenaan. Ze zoeken uiteindelijk hulp omdat ze het gevoel hebben dat ze aan het overleven zijn en zo niet meer verder willen en kunnen. 

Wanneer de relatie met jezelf of met anderen helemaal niet zo verbindend is, kan je veel pijn en tekort ervaren. Uit ervaring weet ik wat dat betekent. Door me te leren verbinden vanuit mijn eigen kern i.p.v. vanuit een sterke buitenkant heb ik veel meer gelijkwaardige relaties. Maar ook heb ik geleerd hoe ik mijn eigen autonomie meer vorm kon geven. Niet altijd in verbinding zijn, maar ook tijd en aandacht geven aan zaken die ik belangrijk vind en durven uit de verbinding te stappen om ergens een grens te trekken naar de ander.  Een weg van balans zoeken tussen ware verbinding en sterke autonomie. Dit alles begon bij het leren stilstaan bij mezelf.

Je zal merken dat wanneer je contact maakt met jezelf, je op een weg wordt gezet die gaat leiden naar meer rust in je gevoelsleven en je tools in handen krijgt om je vanuit vrijheid te gaan verbinden met anderen.

Waarom ben ik de juiste persoon om jou te helpen?

Het omzien naar en zorg dragen voor een ander zit me in mijn bloed. Wat ik, net zoals veel van mijn cliënten, niet goed geleerd had is hoe ik goed zorg kon dragen voor mezelf en mezelf daarbij als waardevol kon gaan zien. De eerste 30 jaar van mijn leven was ik van dit laatste nog niet goed bewust en stond veel in teken van geven en doen. Dit heeft me veel gekost, maar uiteraard ook veel gebracht. Ik was gedreven in alles, maar struikelde regelmatig tijdens deze hardloop marathon.

Al meer dan 15 jaar ben ik werkzaam binnen de hulpverlening. Eerst in een kindertehuis op de Antillen, later als sociotherapeut in de verslavingszorg en als groepsbegeleider in een schippersinternaat. 

In 2006 startte ik de studie Ervaringsgerichte Relatie-en Gezinspsychotherapie aan het Kempler Instituut .In datzelfde jaar ben ik getrouwd en werd ik zwanger van ons eerste kind. Juli 2007 startte ik met het opzetten van mijn praktijk. Vele praktijkjaren volgden en ook het krijgen en opvoeden van 3 kinderen en het opvangen van een puber-pleegdochter. Daarnaast was ik altijd actief binnen de muziek en deden we vrijwilligerswerk in de kerk.

Een tijd van veel beweging, vrijheid en verantwoordelijkheden. Juist de balans krijgen tussen vrijheid en verantwoordelijkheid is een hele uitdaging geweest. Rond mijn 30ste ben ik gaan leren wat het is om te voelen wat ik zelf nodig heb en dit temidden van een tijd waar nog meer verantwoordelijkheid om me rustte als voorheen. Het was en is een weg van vallen en opstaan geweest om te komen tot een evenwichtig persoon die geleerd heeft hoe zorg te dragen voor de ander en zichzelf daarbij net zo belangrijk te achten

Mijn kids hebben me daarin getrokken naar een plek van rust en dingen doen met aandacht. De liefde voor hen heeft gemaakt dat ik alle onrust, gejaagdheid en drukte in mezelf te boven wilde en wil  komen. Ik heb zelf ervaren hoe het is om temidden van alles mezelf niet meer te verliezen, maar juist te hervinden.  

Mijn allergrootste bron van kennis en ervaring ligt echter in het contact met mijn cliënten. Daar heb ik, door me te committen aan hen, werkelijk geleerd wat werkt. Alles in mijn werk richt zich erop mensen te helpen terug te keren naar een staat van rust, vreugde,  verbinding en autonomie. Zowel in hun persoonlijke leven als in hun relaties. 

Waarom wil ik jou zo graag helpen?

De reden dat ik jou hier zo graag in wil helpen is dat het me aangrijpt als ik je zie overleven. Er is een uitweg. Ik kan je leren wat je kunt doen om die rust en vreugde in je leven weer te ervaren. Je krijgt weer een keuze. Uit ervaring weet ik goed wat het is om niet in contact te staan met mijn binnenwereld en te overleven. Het enige waar ik mij toen van bewust was, was het lijden wat het overleven met zich meedroeg. Hierin heb ik een hele weg afgelegd om te komen waar ik nu ben. 

Weten hoe je je gevoelens weer terugbrengt naar een staat van rust is een grote geruststelling. Dit gun ik jou ook.. 

Waar wil ik met jou naar toe?

Ik schaar mijn beroep onder de ambachten der kunst. Het is als het maken van een schilderij, met dat verschil dat het instrument wat ik heb niet een verfkwast is, maar ikzelf.  Daarin laat ik me leiden door mijn intuïtie, creativiteit, openheid, gevoeligheid en passie. Het geloof in God is de bron van waaruit ik put. Wanneer jij niet gelooft zal je merken dat mijn geloof geen belemmering is voor de therapie, eerder een enorme toevoeging.

Ik geloof dat wij als mens gemaakt zijn om te leven in contact met onszelf, de ander en God. Alles gaat om relatie. En dit is ook juist hetgeen wat zo beschadigd is bij de meesten van ons. Ik geloof dat we door het contact te gaan beleven met onszelf en dit in contact te brengen met veilige anderen er herstel mogelijk is van oude wonden en patronen. Ik geloof ook dat dit tijd kost omdat alles een proces is.

Elk gesprek is daarbij voor mij weer een bijzondere en vreugdevolle ontmoeting. Temidden van het verdriet en de wanhoop die ik tegenkom is daar die verbinding en authenticiteit tussen 2 mensen die maakt dat er ruimte komt voor hoop en verandering!

Mijn opleidingen en cursussen

Opleidingen

 • MWD Maatschappelijk werk en Dienstverlening (propedeuse) en vervolg SPH Sociaal Pedagogische Hulpverlening (afgerond)
 • Post-Hbo  Ervaringsgerichte Psychosociale Therapie en de Masterclass Gestaltexperiëntiele (gezins) Psychotherapie
 • Ervaringsgericht Supervisor

Cursussen

 • Traumatherapie TPM, pastoraal
 • Trauma therapie CMFT
 • Verslavingszorg
 • Pleegzorg
 • ​Hechting
 • Loyaliteit (pleegkids versus biologische ouders)
 • ​Cursus ‘Vreugde Versterkt’ van Prepare4Joy
 • ​Cursus ‘Vreugde Verbind’ van Prepare4Joy
 • Familieopstellingen
 • Zelfcompassie  van Hupper

Lidmaatschappen

Aangesloten bij de NVAGT,  EAGT, RBCZ en SCAG
Inschrijfnummer K.v.K. 20 155 785

AGB-code zorgverlener 90-049856,      AGB-code praktijk: 900-58243                BTW nummer: NL002338854B66

http://therapeutvinden.datzitzo.com

” De basis van het bestaan is dat wij ieder afzonderlijk geliefd zijn. “

– Henri Nouwen –

Ik doneer 1/10

Toen ik een tijd geleden mijn oog liet vallen op een foto van een jongetje die zich in het water vasthield aan een boot, kende ik het verhaal erachter nog niet. het beeld trok mijn aandacht en toen ik las dat het kind eigenlijk een kindslaaf was dat visnetten moest losmaken in diep water zodat de visvangst beter verliep en hij daarbij kans op verdrinking opliep, brak mijn hart. Hoe verder ik las, hoe meer verbijsterd ik werd.. kinderen die door nietsvermoedende en wanhopige ouders verkocht werden in de hoop op een beter beloofde toekomst maar die uiteindelijk als slaven werden gebruikt om midden in de nacht uit bed gehaald te worden en te lange dagen levensgevaarlijk werk te doen.. Jongetjes van soms 5 jaar oud.. Ijzingwekkend! 

We weten allemaal dat slavernij zijn ruimte nog opeist in deze wereld, maar zo’n verhaal bracht het ineens allemaal zo dichtbij…Kinderen. Ik heb ook kinderen. Ik stelde me voor hoe het zou zijn als mijn zoontje een zelfde lot zou ondergaan.. Ik weet niet hoe het voor jou is wanneer je zo’n verhaal leest en op je in laat werken, maar ik was er weken van slag van. Ik kon 2 dingen doen: het van me afschudden en me focussen op mijn eigen leven omdat ik nou eenmaal niks aan het leed kon doen wat zich afspeelde aan de andere kant van de wereld, of.. iets doen!

Toen ik de site van International Justice Mission bezocht was ik zo dankbaar te lezen dat zoveel bekwame mensen zich inzetten voor kinderen in allerlei vormen van slavernij. Het voorbeeld van dit jongetje is daar nog maar 1 verhaal van.. Goddank zijn er mensen die omzien naar deze kinderen en ik wilde ze daar ontzettend graag in steunen. Daarom is het mijn verlangen geworden om een tiende deel van de opbrengst van elk verkocht programma te doneren aan deze ongelofelijk mooie organisatie.. Wanneer jij dus mijn programma ‘Thuiskomen bij jezelf’ koopt om in jezelf te gaan investeren, doe je dat dus tegelijkertijd in het leven van een ander. Hoe mooi is dat! Bekijk hier de website van IJM